20 مرداد 1393 - 9:1 شناسه خبر: 143 نسخه چاپی

دبیرکل کانون صنایع غذایی در واکنش به هجمه‌های اخیر؛

هیچ محصول لبنی بدون مجوز تولید نشده است

هیچ محصول لبنی بدون مجوز تولید نشده است دبیرکل کانون صنایع غذایی در واکنش به هجمه‌های اخیر؛
55 درصد روغن خام کشور پالم است
نظارت بر محصولات خام كشاورزی تولید داخل مناسب نیست. همین مساله نخستین دلیل كاهش كیفیت مواد غذایی است. یک محموله‌ سیب زمینی را به روسیه صادر كردیم ولی به دلیل بالا بودن نیترات آنها محصولات مرجوع شدند. البته پس از بازگشت به ایران معدوم شده و این نشان می‌دهد كه در جایی از آنها استفاده كردند.
 

دبیركل كانون صنایع غذایی ایران با تاكید بر اصل نظارت بر محصولات كشاورزی كه صادر یا وارد می‌شوند، یكی از دلایل استفاده از روغن پالم در لبنیات را ورود بی‌رویه این كالا به داخل از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارزیابی كرد.

كاوه زرگران در گفت و گو با «كسب وكار»، با اشاره به این نكته كه وزارت بازرگانی متولی عمده واردات روغن خام به كشور است، توضیح داد: در حال حاضر افزون بر 55 درصد روغن خام موجود در كشور كه به ایران وارد شده است از نوع پالم است. دولت باید در واردات این نوع روغن دقت بیشتری می‌كرد. در حال حاضر واردات انبوه روغن پالم یكی از چالش‌های جدی صنعت به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: جلسات متعددی را با سازمان غذا و دارو داشتیم. استفاده از چربی نباتی در محصولات لبنی یك مزیت است. در ایران هم همین شكل است. اگر چربی گیاهی را در فرآوری مانند خامه استفاده كنیم یك مزیت محسوب می‌شود. وزارت بهداشت ایران استفاده از روغن پالم را استثنا كرده است چون نسبت به چربی‌های حیوانی ضرر بیشتری دارد. زرگران این موضوع را نیز توضیح داد كه سازمان غذا و دارو مجوز استفاده از روغن‌های گیاهی را برای واحدهای تولیدكننده صادر كرده به‌ویژه برای محصولات خامه و پنیرو واحدها طبق مجوز وزارت بهداشت می‌توانند از این روغن‌های گیاهی استفاده كنند.

دبیركل كانون صنایع غذایی ایران، درباره استفاده از این روغن گفت: برای بالا بردن میزان چربی از روغن‌های گیاهی استفاده می‌شود و در هر حال واحدهایی كه از روغن‌های گیاهی استفاده می‌كنند بر اساس مجوز عمل كرده و متخلف نیستند. حالا اگر سیاست‌های وزارت بهداشت در دولت جدید تغییری كرده ابتدا باید پروانه‌های قبلی را ابطال كرد و سپس اعلام كنند كه واحدها از این تاریخ به بعد دیگر نمی‌توانند روغن نباتی استفاده كنند.

وی در رابطه با بحث‌هایی مبنی بر اینكه روغن پالم صنعتی است، تصریح كرد: پالم میوه‌ای است كه درمالزی كشت می‌شود و روغن آن را می‌گیرند و چون درجه اكسایش بالایی دارد و در برابر حرارت مقاوم است، صرفا برای سرخ كردن مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای خوراكی مانند شیر یا لبنیات به هیچ‌وجه مناسب نیست و چون درجه ذوب آن بالاتر از 37 درجه بوده و در دمای بدن انسان به شكل جامد باقی می‌ماند و رسوب می‌كند، از نظر كارشناسی استفاده از آن در خوراكی‌ها مضر است.

زرگران در پاسخ به این سوال كه در مجوز اعطا شده از سوی وزارت بهداشت ‌بندی مبنی بر ممنوعیت استفاده از روغن پالم قید شده است یا نه؟، تصریح كرد: در مجوز قید شده كه چربی نباتی قابل استفاده است ولی مشخص نشده كه شامل چه نوع روغن‌هایی می‌شود. برای همین از پالم استفاده كردند. باید ذكر می‌شد كه این روغن نباتی شامل آفتاب گردان و سویا است.

این فعال اقتصادی اذعان كرد: از طرف دیگر استفاده از سموم غیرمجاز برای فرآورده‌های خام كشاورزی مساله دیگری است كه صنعت غذای ایران را تهدید می‌كند. در برخی مواقع این سموم به اندازه‌ای استفاده شده‌اند كه كل محصول را غیرقابل استفاده می‌كند.

دبیركل كانون صنایع غذایی ایران، بحث نظارت را بسیار جدی و اساسی دانست و تاكید كرد: در این رابطه حلقه مفقوده بحث نظارت است. مواد خام كشاورزی پایش نشده و در اختیار مصرف كننده یا كارخانه قرار می‌گیرد و دراینجا محصول نهایی كارخانه پایش می‌شود. این درحالی است كه شاید به‌طوركلی محصول نهایی از مواد اولیه ناسالم تهیه شده باشد.

این فعال اقتصادی در پایان به موضوع قیمت‌گذاری اشاره و تشریح كرد: در بحث قیمت‌گذاری همچنان شاهد حضور دولت هستیم. البته معاون اول نامه‌ای با هدف توقف كنترل قیمت‌ها از سوی دولت به جز برای17 محصول اساسی، صادر كرده بود كه همچنان اجرایی نشده است و قیمت محصولات در سامانه 124 ثبت شده است و چنان چه قیمت فروش آن محصول با قیمتی كه در سامانه ثبت شده است مغایرت داشته باشد، مشمول جریمه می‌شود.

 

برای دریافت فایل مصاحبه روزنامه کسب وکار با دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی فایل زیر را دانلود نمایید.

 

دیدگاه ها:
ارسال دیدگاه:
لطفا پست الکترونیک صحیح خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار دیدگاه شما، موضوع به وسیله پست الکترونیک به اطلاع شما رسانده خواهد شد.